måndag 18 april 2016

Klippt var det här


Jag fick en bunt veckotidningar av min mamma och efter att ha lusläst dem i vintras när jag var sjuk i än det ena och än det andra så satte jag saxen i dem. Första tanken var bara att göra ett kort till Alicias och Jessicas vernissage men det blev lite annat utklippt också. Min favorit är denna!

Det rödflammiga bakgrundspappret är köpt i en by i Sydafrika för en himla massa år sedan. Länge hamnade det i kategorin "för fint/nostalgiskt för att använda" men nu har jag övat så länge på att njuta och släppa taget så nu fick det komma till användning.

Och jo, tankar som "men tänk om jag tröttnar på bilden, då har jag ju förstört pappret" kom. Liksom "det är bättre att jag tar ett mindre fint och sparar detta". Men jag lät dem vara just tankar och greppade limstiftet. Och nu blir jag glad varje gång jag går förbi denna kaxiga hund som ser till att skapa möjligheter för det hon vill ha i sitt liv.

10 kommentarer:

 1. Jag älskar att göra collage av gamla tidningsbilder. Mitt bidrag till MM i april blir ett foto (som kanvas-tavla) med vårkänslor.
  Kram från Eva Linnea
  https://lavendelochsalvia.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt det låter med din tavla! Får kika in till dig också och se om du har några tidningscollage, nytt för mig detta.

   Radera
 2. Hej igen! Jag har svarat på din kommentar inne hos mig. Jag hittade ytterligare ett collage den 27 februari, Flyttkarusell. Det är mood-board för mitt nya boende i Gullspång.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kollar! Tycker helt klart det vore kul om du la ut fler collage.

   Radera
 3. Hej igen! Ska du på bbcon2016? I så fall kan vi ses då, för jag ska dit. Mest för min dotters räkning (lanclin.com) som just nu bor i Tyskland.
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte vad det är men kanske :-) Får kolla upp det och återkomma.

   Radera
  2. Nu har jag kollat vad det är och det känns i dagsläget inte som något jag lägger pengar på.

   Radera
 4. Förstår det där med att "vara för fint för att användas". Jag tänker ofta att det jag gör inte är tillräckligt bra för att få lov att ta av det fina. Men sen släpper jag det och gör ändå. Och oftast är jag nöjd med det när det väl är gjort. Tänk om jag kunde lära mig av mina erfarenheter där och inte tveka nästa gång...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer (säger jag hoppfullt). Jag tycker iaf att det går bättre och bättre. Även bättre och bättre att hantera att det jag gör med det där förfint inte blir så perfekt som jag ville eller att en del i favoritservisen får en nagg. Första reaktionen är fortfarande "jag skulle inte..." men nästan direkt numera så följer "fast vad är alternativet? Att aldrig få njuta av materialet/servisen? Det vill jag ju göra. Och då är det sådant här som händer."

   Radera
 5. BRA gjort att du vågade använda papperet! Och vilket underbart användningsområde sen! Älskar den där kaxiga lilla hunden som liksom befinner sig i gränslandet mellan nutid och Jane Austen-tid.

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.