onsdag 15 mars 2017

En hyllning till hyllor


Det är lite lustigt det där med att vissa möbler passar så perfekt på ett ställe och sedan inte alls på nästa. I vår förra lägenhet, den på 25 kvm, var ju mycket köpt på loppis just för att på mm passa in just där och vid flytten fick en del gå tillbaks till loppis. Men vägghyllor kan man ju tycka borde passa bra lite var som och ändå har jag haft fyra olika lösningar för teförvaring på lika många ställen.

I kollektivhuset hade jag tillgång till bland annat cirkelsåg och kapade lätt till återbruksfyndade hyllor så att jag kunde montera dem på ett bakstycke som passade perfekt mellan två fönster. Hyllan finns kvar, den verkar hitta nya användningsområden i varje lägenhet, men inte till te. Sedan letade jag och letade efter korta hyllor som passade bra till en grönmönstrad tapet men det var först när jag ramlade in på en badrumsavdelning som jag fann det jag sökte.
På en helvit vägg gjorde de sig dock inte men det gjorde två hyllor som jag trodde mig ha rensat ut i flytten. Då passade de perfekt till köksbänken, den fina men extremt opraktiska köksbänken som varken gillade värme eller väta. "Varför gör man på detta viset?" frågade jag mig tusen gånger men tehyllorna gjorde sig bra och även de vita slatthyllorna som jag senare monterade upp bredvid.  


Och så kom vi då hit där ingen av ovanstående lösningar gjorde sig. Och den underbara perstorpsplattan är ju som gjord att baka på så jag ville inte ha burkar ståendes på den utan ville få upp allt på väggen. Tyvärr har vi ingen stor loppis här i närheten men en dag tog jag mig omvägen till den bra som vi bodde nära tidigare och där väntade den perfekta tehyllan på mig.
Och som bonus så hittade jag även den perfekta hyllan till hallen! En sådant där "bli-glad"-hylla är som gjord för att tillfälligt lägga ifrån sig mobil och nycklar när man kommer in genom dörren. Och på köpet hittade en nyckelringsfågelholk hem. En pryl som jag fått för typ tusen år sedan och nästan gett till loppis ett antal gånger men alltid behållit i sista stund.
Inte alla som har en borg i sitt hem :-)

3 kommentarer:

 1. Haha!! Så fin hylla. Älskar den!!! Sorry att jag varit dålig på att kommentera. Är utomlands och har förinställda inlägg och lite kass wi-fi här. Lycka till med fortsättningen av iordningsställandet efter flytten

  SvaraRadera
 2. Hyllor kan man väl ändå inte få för många utav, bara älskar hyllor och att få upp saker på väggen och frigöra andra ytor.

  SV: Tack snälla <3 Jo jag tror att det är jag som har löjligt höga krav på mig själv. Prestations ångest så det bara skriker om det =(

  Ha det gott <3
  Kram
  Sanna

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.