söndag 11 december 2016

Tredje advent och en gris på rymmen


Minns ni mina adventsljus för i år? Plötsligt en dag såg det ut så här:
Grisen hade flytt fältet men skaffat sig en ersättare. Eller så var det en Katarina som redan vid ljustillverkningen 2015 besjälade denna gris så att det fortfarande kändes svårt att sätta fyr på det ljuset. Och visst gör den sig bättre bland grönskan och ljusslingan? 
Lagomt till tredje advent flyttade dock grisen tillbaks. Det var ju inte utan att handen stannade upp lite efter ljus nummer två. Och inte blev det lättare av att DenDär satt och grymtade...
Men det går ju inte att dum-spara på allt så tänt var det här...
Först såg det fint ut.
Sedan började det se aningens groteskt ut. Och DenDärs prat om att det luktade bacon gjorde ju inte saken bättre. En stund efter att jag fotade så låg ena ögat och flöt vid veken.
Och ytterligare lite senare, när jag hade lagt undan kameran, så sa det "plopp" och ett öra trillade av.
Trots mitt motstånd mot att tända ljuset så är det ändå lite kul. Men det lär inte bli fler söta ljus på länge.

6 kommentarer:

 1. Haha ja ibland känns det lite sådär att tända fina ljus, men det är ju ändå det dom är till för så... ;)

  SV: Skoj att du kikar in hos mig lite då och då i alla fall ;)Hoppas på foto här om ni bestämmer er för att knåpa ihop några snögubbar ni också =)

  Ha det gott så länge!
  Kram
  Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men nu blir det ljus med mindre själ :-)

   Blir nog inga snögubbar här för jag kom på att jag varken har tubsockor eller ens vita strumpor. Men idén var kul!

   Radera
 2. Hugaligen, som min mormor brukade säga!! När mamma var barn gödde de visst upp en gris per år och slaktade till jul. Så kom det sig att en gris, ett år, följde min mormor överallt (och även över till någon granne flera km bort, när mormor blev bjuden på skvaller och fika. Grisen väntade snällt utanför). Om/hur slakten blev av det året har jag förträngt (eller om jag aldrig fick det berättat för mig), men eftersom de hade det hiskeligen knapert (ensamstående med sex barn), antar jag att också den grisen gick till slakt??

  Nä, du får sluta göra gulliga ljus! För sorgligt när de ska sprida det ljus de var ämnade att bringa, i egenskap av stearinljus!! Inget med ögon, tack :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste ha varit en känslosam slakt med den där tama grisen.

   Mina tomteljus hade ögon men var inte svåra att tända, undrar vad det säger om mig :-)

   Radera
 3. Stackars lilla gris. Men söt var den i alla fall. Tyckte den såg rätt gullig ut när ögonen trillat ner lite. Jag har också svårt för att bränna vissa fina ljus. Mannen min brukar dock säga. Vi har väl köpt dem för att de ska brännas. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behöver man någon som verklghetsförankrar en lite.

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.