fredag 26 augusti 2016

En bag till mina boots

Mina gummistövlar gav upp för några år sedan och då jag ofta hellre använder mina vattentäta vandringskängor än gummistövlar när jag är i skogen så köpte jag inga nya. Enda nackdelen är att jag går på ett sätt som drar upp vatten från hälen till knävecken, blir kallt och tar tid att torka. Och så är det ju de där gångerna när man har lågskor och regnet liksom överraskar en. Paraplyet ligger i princip alltid i ryggsäcken, vissa somrar då jag invaggad i säkerhet av några dagars fint väder så får paraplyet flytta ut och badkläder flytta in, men skor och vader blir ändå blöta.

Från tidigare skogsutflykter hade jag ett vakt minne av att vissa vana vandrade hade någon form av skoskydd och jag hade för mig att de heter damasker precis som de Joakim von Anka har. En titt på nätet gjorde mig dock besviken, damasker täcker inte hela skon så om jag hade lågskor så skulle jag ändå bli blöt om tårna. Till slut så hittade jag då dessa Boots in a bag (TM), gjorda i första hand för cyklister men används även av gående.
Det jag gillar med dem är att de inte har någon egen sula. Bra för att de tar mindre plats nedpackade, ingen skitig sula som smutsar ned när de är avtagna och så får jag fortsätta att använda de bra sulorna på skorna jag redan har på mig. Gummibandet undertill är rejält, återstår att se hur länge det håller när jag går på det. Men det ser ut som att man lätt syr på ett nytt om det skulle gå sönder.
Extra plus till reflexen bak. Kan man inte få för många av i höstrusket. Fast den där påsen får man fixa själv insåg jag och det är det jag har gjort nu.

Jag ville ha ett tyg som var hyfsat vattentätt och när jag letade igenom min låda så hittade jag tyg från fd resväskans innerficka. Det höll hyfsat tätt när jag fyllde det med vatten så det fick det bli. Först bar jag inne på att sy på någon applikation men tänkte sedan om, ville inte perforera tyget och försämra vattentätheten. Visst kunde jag ha gjort en fodrad påse men jag ville inte ha den bylsigare än nödvändigt så det gick också bort. Jag funderade lite om jag skulle vända insidan ut och få en helsvart påse men om man bortser från den runda loggan så ger mönstret mig en känsla av stjärnhimmel.
Det elastiska snöret är från en slaktad ryggsäck och "stoppern" från ett par trasiga byxor. Kläder kan jag vara dålig på att ta hand om men sådana här användbara prylar sparar jag gärna.
Snöret var lite för kort för att ödsla längd på att göra knutar i ändarna så då fick jag idén att sätta dit pärlor. För säkerhets skull satt jag fast dem med superlim. Det är inte kul att dra ut den där stoppern för långt och se plastdelar och fjädrar flyga åt alla håll när man släpper dem. Pärlorna hade jag också hemma, sådana som blev över från mina loppisfyndade pärlor när jag hade gjort en spindel när temat var trä och jag tolkade de som att trä pärlor på tråd.

Nu är jag redo för höstrusket!

Och lite är det faktiskt Monthly Makers förtjänst att jag kom mig för att ta tag i detta fix just nu, temat denna månad är pärlor och det blev den där sparken i baken som jag behövde för att ta fram symaskinen.

7 kommentarer:

 1. Kul att du kunde snickra ihop något du verkligen behövde på temat trots att det kändes motigt och oinspirerande i början! Bra fantiserat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade en färdig skiss på vad jag skulle göra för ätbart men det kändes så 2015... Tror det är andra gången i år som mm får agera spark i baken.

   Radera
 2. Verkligen unikt bidrag och vad bra att du fick till något du verkligen behövde, heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Vi använde ju lika många pärlor du och jag :-)

   Radera
 3. Nä, himla klokt att inte sy dit en applikation. Vilket toppenåterbruk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Att få höra "toppenåteterbruk" från dig värmer mycket då du är en stor inspirationskälla.

   Radera
 4. Inspirerande att höra om din process i skapandet och idéerna! Tyckte extra om att pärlorna var orange - gav en extra touch till de andra mer lågmälda färgerna. :D

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.