lördag 26 september 2015

Mera Monthly Makers

Natur var ju temat på månadens Monthly Makers och jag valde, liksom jag gjort från halvårsskiftet, att tolka det i ätlig form. Men det har faktiskt blivit lite annat gjort också som faller under naturtemat. DenDär och jag bor på en såndär adress som har en bokstav efter gatunumret, bara det att det inte är utmärkt på dörren. En tid har jag spånat på hur detta B ska se ut. Första valet var med inspiration av alfabetsböcker.

Men sedan såg jag Alicias bidrag på textiltemat. Jag har sett bankade blommor innan men det här var första gången som jag såg det i kombination med bokstäver. B som i blomma stämde ju lika bra som badboll så jag började leta vackra blommor. Insåg snabbt att det inte funkade med alla blommor. Trattformade blommor exempelvis fick en väldigt oblommig form när de var bankade. Försök nr 2 blev tråkigt tyckte jag då det inte förekom några färgskiftningar. Mitt försök att hjälpa till genom att lägga ett annat blomblad i mitten skapade mer lekiskänsla än något annat. Försök nr 3såg mer ut som ett kors, för få blomblad helt enkelt. Försök nr 4 kombinerades med några blad och såg fint ut tills jag började pilla bort bladet, antagligen för styva blommor och blad utan en massa växtsaft. Sedan verkade alla blommor ge upp inför hösten och då gav jag också upp. Men en massa regn följt av sol gav mig fler chanser och trots att det inte är några färgskiftningar i blomman så gillar jag den.
Blomman längst ned till höger kanske ska få sällskap av ett B och pryda vår dörr.

Men så hade jag ju hunnit testa en annan idé också, en som dök upp när jag såg vår argsinta gurka.  Den liksom skrek ju ut att den ville bli förevigad så jag skar helt sonika av en liten bit och använde som stämpel.

Buuuuu

Återstår att se vilket alternativ det blir. Eller om jag kommer på något helt annat.

9 kommentarer:

 1. St var många alster! Själv gav jag upp efter en mosad blomma. Gillar gurkan allra bäst. Såååå charmig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gav upp efter varje mosad blomma och stuvade undan grejerna. Men mina ögon fortsatte varje gång sitt blomsterspan. Tror aldrig jag har tittat såhär ingående på blommor.

   Radera
 2. MEN HAHAHAH! För det första känner jag igen mig så himla väl i den där trial and error-situationen med blomtrycket. MÅNGA misslyckade tryck blev det innan jag hittade några växter som funkade och jag hade fler av. Vid det laget var allt vitt tyg jag haft hemma slut och jag fick åka till mamma och knycka gamla lakan (det var så jag hittade bitarna med gammelmor- och farföräldrarnas monogram). Kul att det börjar ordna opp sig för dig också, och rolig idé till användningsområde. För det andra älskar jag gurkstämpeln så jag grinar. Vilken himla surpuppa, och så fiffigt använd av dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också kär i gurktrycket och på något sätt kommer jag att använda det. Men just nu lutar jag mer åt en liten tavla med svulstig svart ram.

   Radera
 3. Haha den arga gurkan, så rolig :DD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Idag ska jag gå på ramjakt.

   Radera
 4. Det var mig en arg gurka. Gav du den för lite vatten under uppväxttiden....:-)

  SvaraRadera
 5. haha, det där blev ju en jättebra stämpel!

  Tusen tack Katarina för dina fina ord hos mig, jag skrev ett svar på min blogg. Brukar inte göra det, men jag tror att andra vill veta vad jag svarade :) Jag uppskattar dig verkligen! Fortsätt vara du och jag skall jobba på att få min vardag att snurra något saktare.

  Stor kram till dig,
  Malin

  SvaraRadera
 6. Alltså, sur-gurkan... HAHAHAHA!!!! =D Du är så himla rolig, kvinna!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.