fredag 7 augusti 2015

Mixina, ärad regent över måltidslandet


Förra veckan skrev jag ju om Pride, om paraden jag skulle gå i. Inte kunde jag väl ana då att det där kliet i halsen skulle visa sig vara en alien som hade flyttat in. Utan lov. En särdeles slemmig alien. Akutläkaren som under söndagen tittade mig i halsen sa "Oj!" med stort eftertryck. Så här har jag nu tillbringat en knapp vecka med att låtit den där antibiotikan göra sitt jobb medan jag har fokuserat på att få i mig smärtstillande, vätska, salt och näring. Matmässigt känns det som om jag har gått i barndom, en dag köpte jag till och med några barnmatsbrukar för jag orkade inte mixa något hemma... Annars har det varit spenat, majs och blomkål som har fått anta en slät form. Fil, mosad banan och äppelmos har också gått ned. Och häromdagen mixade jag en färdig ärtsoppa till mer fungerande konsistens. Inspirerande vecka för dagens min favoritmiddag-tema....

Jag har i alla fall kommit fram till att jag, precis som vid dryckestemat, inte har något speciell favorit utan att det är allt runtomkring som påverkar. Som när jag pluggade i Sydafrika och lärde mig laga en massa olika mat med hjälp av en vattenkokare och en elektrisk stekpanna. Det fungerade över förväntan men när jag efter några månader så lärde jag känna en student som hade micro på sitt rum... Ja då tog jag min potatis och gick hem till henne. Och så hade hon ett eget litet kylskåp, fast hon lät alla kompisar och alla i hennes korridor ställa in saker där också så det var rejält trångt, så jag fick en klick smör till min potatis! Salt hade jag med mig själv. Gissa om jag var i himmelriket.

Eller när man är sådär lagom hungrig när man får något att äta och äter sådär lagom mycket så att man blir perfekt mätt och energifylld istället för i matkoma.

Eller när man går och är sugen på något i flera dagar men inte kommer på vad och så kommer man till slut på vad och lagar det och mmmmmmmm.

Ja, sådant kan man tänka på medan man ärar sin mixerstav :-)Mitt varma tack till duon Wasabi och Tomatpuré för att de ställde upp och gjorde Mixinas sminkning, Grytlappslådan och Pyssellådan för utlåning av kläder. Kronan är privat, den har Mixina fått låna av Prinsessan Drakdräpare, hon som för ett antal år sedan deltog i Blodomloppet.

Annat middagsrelaterat som man kan tänka på är den där häftiga matkreationen som jag gjorde för några veckor sedan när Monthly Makers hade rymden som tema. Den var både fin och god och så hade vi picknick på golvet. Sådana måltider tycker jag också mycket om.Hos fröken foto kan ni se vilka favoritmåltider andra har.

10 kommentarer:

 1. Haha, ja mixerstaven är en sann kamrat som verkligen bör hyllas :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Hur brukar du hylla din? :-)

   Radera
 2. Härligt inlägg! Gillar mixern. Även rymdkreationen. Krya på dig och hoppas att ailien har flyttat ut igen. Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen utflytt än så idag togs det tunga artilleriet fram, bredspektrumsantibiotika.

   Radera
 3. En kreativ stavmixer. Riktigt bra att använda! Tänk att stavmixern finns med i mitt inlägg idag också, men inte i bild - bara i text. Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska kika in och se vad du har gjort för smaskigt.

   Radera
  2. Sv: Jag har aldrig rört om i glassen efter den lagts i frysen. :-)

   Radera
 4. Snyggaste mixerstaven ever:-)!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minina hälsar och tackar så mycket.

   Radera
 5. Åh fy, när en läkare säger så... då har set gått långt. Hoppas du snart mår bättre. Så roligt att du delar med dig av din mathistoria. Jag kan förstå att micrad potatis kan kännas som lyx �� tack för att du delar.

  Kram kram Malin

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.