fredag 13 juni 2014

Lyxliv

För några veckor sedan njöt jag av lite småpyssel men har inte kunnat visa upp det innan allt var överlämnat. Efter en härlig studentfest igår så är det nu fritt fram.
I pysseltagen vid stökigt bord

Jag tycker att det finns något så underbart kravlöst att bara plocka fram vita papper, färgpennor, vattenfärg och vanlig sax och bara pyssla av ren glädje. Allt är möjligt då inga färdiga ramar finns och efteråt är det så lätt att plocka undan vilket inte är att förringa. Just den här gången kom det även fram lite godispapper men det pysslet berättar jag om någon annan dag.
Katarina på besök i Paris, med ögat i pannan men men...

När jag ändå var igång och målade så passade jag på att teckna lite på chokladasken som skulle lämnas över till studenten. Teckningen som redan var innehöll nämligen bara en kvinna som satt och mumsade på franska tryfflar vilket gjorde mig lite avis :-) När asken överlämnades så var det med två kvinnor och en förhoppning om att jag ska kunna hälsa på i Paris där min nybakta vän ska bo och plugga ett tag. Det är underbart lyxigt att kunna hälsa på vänner när de befinner sig i andra länder, jag gillar detta med att vara hemma fast jag är borta.
Här finns en bra beskrivning på tranor. Jag tycker att det blir lättast om man i början viker alla veck åt båda hållen även om detta inte görs i videon.

På tal om lyx och att vara hemma fast man är borta så hittade jag igår ett kvadratiskt komihåg-block i min väns låda. Olika färger var det också i och det bara skrek "vik mig" så det gjorde jag. Studentblomman fick sällskap av några lyckobringande tranor. Sen kom jag på att resebidraget skulle få bo i en liten spargris så det blev lite klippt och klistrat också. Och sen blev det lite bråttom att komma iväg till själva studentfirandet men det är ju inget nytt när det gäller mig.
Spargrisen.

Med kuvertstängning.

Jag ritade upp en spargris direkt på pappret och klippte ut i dubbelt papper men lämnade en flik på det ena (det som blev framsidan). Sen vände jag pappren så att skissen kom inåt, kletade lim på kanterna men lämnade öppet mellan grisens ben och så tryckte jag ihop de två delarna och väntade inte på att limmet skulle torka utan försökte rita detaljerna med kulspetspenna på fuktigt papper. Om man vill göra det enklare för sig så är det ett hett tips att tillämpa lite tålamod... Samt att klippa snittet där fliken ska in innan man har limmat ihop sidorna men lite utmaning är ju alltid kul eller nått... Resebidraget stoppade jag i alla fall inte in förräms limmet hade torkat. Och jag är väldigt nöjd med att jag tänkte på att låta olika öron ligga längst fram på vardera sida. Ibland jobbar allt de små grå som de ska : )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett avtryck.