tisdag 17 juni 2014

Lekfullt?


Nu tänker jag skriva om sex. För sex kan också vara lekfullt. En lek med olika former av beröring, en lek med olika intensitet, en lek där man tar olika roller. För att kunna leka måste man känna sig trygg, så är det för både barn och vuxna. När det gäller sex så innebär den här tryggheten att bli lyssnad på vare sig man säger ja eller nej. Och lyssna på den/de man leker med. Då är alla inblandade fria att testa allt. Fria för att man alltid kan ändra sitt ja till ett nej eller sitt nej till ett ja. I vissa lekar ingår att ordet nej inte betyder nej men då finns det något annat ord som betyder nej. När man har gjort upp detta kan man leka lika fritt som om nej betydde nej. Så trodde jag i alla fall att det var. Men nu säger hovrätten att det inte är så. Nu säger hovrätten att jag inte längre får vara med och bestämma. Nu säger hovrätten att någon annan kan bestämma att jag är med i en lek där mitt nej inte betyder nej och detta utan att ge mig ett annat ord som betyder nej.

Jag tycker att hovrätten har fel. Om jag inte får vara med och bestämma så är det ingen lek. Då är det våldtäkt.


5 kommentarer:

 1. Hovrätten har fel. Det är jobbigt när de med faktisk makt har fel.
  //Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker förstå hur de människor som faktiskt bestämt tolkningen tänker men det går inte. Det där som dommaren gick ut med om att gärningsmannen inte hade uppsåt eftersom han inte hade förstått känns så galet så det är skrämmande att det ens sägs.

   Radera
 2. Männen borde protestera högt! För domar som den här säger att män är helt korkade och dumma i huvudet. Och det tror jag fortfarande inte att de är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är konstigt att inte den stora drösen vettiga män(niskor) inte protesterar länge och väl. Jag trodde att det redan vid en tidigare dom där förövarna enligt domen hade kunnat ta tjejens motstånd för blygsel skulle bli mer eller mindre upplopp från män som så totalt kränks av detta rättstänk.

   Radera
 3. Så sant som du skriver. Man undrar vad det krävs för att vända fetta synsätt och även lika lön för lika arbete. Tack förresten för kommentaren om glasprylen. Du verkar vara något av en expert på att identifiera saker från 70- och 80-talen.

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.