torsdag 15 maj 2014

Pyssel för tygghet och tradition


I min hall låg sedan tidigare valutskicket från ett visst parti som jag verkligen inte sympatiserar med. Det finns andra partier som jag inte heller håller med men just med detta parti så pratar vi så grundläggande värderingar så pappersinsamlingen kändes inte tillräcklig som förvaringsplats. Och ja, om jag får valutskick från nått annat parti på samma låga nivå så kommer det att få samma behandling.

Min första reaktion var att skriva "åter avsändare" och lägga på lådan. Men ett blogginlägg inspirerade mig så idag tog jag fram mina pennor och författade ett litet brev.

Traditioner förändras över tid och vi måste själva välja vilka traditioner vi vill skapa och bevara. Detta är mitt land med och mina traditioner. Jag lyckas inte alltid leva upp till det jag tror på men jag vill inte göra mina tillkortakommanden till samhällsnorm. Det om något skulle kännas otryggt. Så jag lånar partiets egna slagord och agerar för trygghet och tradition.

2 kommentarer:

  1. Mycket bra gjort! Framför allt att vända deras egna ord mot dem. Något de är attans bra på att göra själva oxå. För "trygghet" för vem när så många ska ändras eller motas bort? Jag sitter tryggt med min sen generationer svenskhet. Men vart har de tänk dra gränsen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag fick ju idén från en anna blogg och det roliga är att jag vet att det är en person som sen inspirerades av mig. Ringar på vattnet.

      Radera

Lämna gärna ett avtryck.