måndag 16 april 2018

Installationszon - äntligen!


Jag har saknat både att göra mina små installationer och att ha dem som blickfång men med större boyta så blev det svårt att få till de där avgränsade ytorna. Konstigt egentligen men det är som att fler saker tar ut varandra och ingen plats ges för blickfång. När så en kitschig taklampa skänktes bort på en fb-sida så hämtade jag den. Var den skulle hänga hade jag ingen som helst aning om men jag visste att det här skulle bli den plats där jag skulle leka och experimentera.

Först låg den undangömd ett tag och jag gick och klurade på vad jag skulle göra med den. En dag hittade Söt den och ville känna på pärlorna och när jag satt där och såg till att hen inte åt upp något så insåg jag det lätt gick att göra om lampan till en fönsterlampa. Bort med en av metallpinnarna och sladdtratten och vips så gick den att hänga i gardinstången. Här fotad en mulen dag innan en ny kontakt var ditsatt.
  
Jag hade funderat på att ta bort pärlorna och börja bygga nytt på stommen men med snön utanför så kändes det som iskristaller så de fick sitta kvar. Och när solen tittade fram så lös lampan även utan el :-)
Sedan ramlade jag över en papegoja som fick sin utsiktsplats på lampan och då kände jag glädjen bubbla i mig, kände att "nu, nu är jag på gång".
En snöig dag kände jag att nu ville jag ha vår så då satte jag fast blomstergirlanger. Och vet ni vad, de konstgjorda blommorna skrämde bort snön och lockade fram riktiga blommor ute ;-)
  
Just nu gillar jag lampan som den är men jag njuter även av vetskapen att jag kan göra om den när jag vill.















2 kommentarer:

  1. Tjusigt! Jag har också installationszoner där jag byter ut blickfånget efter humör och årstid.
    Gillar bilden med pärlan som gnistrar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får ofta till de där vilsamma blickfången, det har jag ju sett på din blogg. Fast jag verkar vara mer inne på kitsch än vad du är ;-) :-)

      Radera

Lämna gärna ett avtryck.