torsdag 24 augusti 2017

Oväntat användningsområde


En sak som har blivit bökigt nu när jag bär liten i sjal är att sätta på mig skorna! Hemma gör jag det innan jag tar upp honom i sjalen men borta är det inte alltid läge att klampa in med skor eller att lägga ned liten vid skoställen. Lösningen har blivit att ha skorna konstant knutna, sparka av mig dem och ta på dem med hjälp av skohorn. Dock känns det som att det sliter på skorna och jag är rädd för att textildelen ska lossna från sulan. Började klura på elastisk snörning istället för stumt skosnöre men vanlig resårband var FÖR elastiskt. Rotade bland mina bra-att-ha-saker och strax såg skon ut så här:
Det är ett resårsnöre från en pappmapp som jag tydligen har kasserat kartobgdelen av. Perfekt längd och perfekt elasticitet gav perfekt passform samtidigt som skon blev enkel att ta på och av. Metallavsluten gör att snodden sitter där det ska.
Enda nackdelen är att jag bara hade en stycken snodd så just nu promenerar jag runt så här...
De mappar jag har kvar är inte i kasser-skick men jag ska kolla om jag kanske kan byta ut snodden på någon mapp mot vanlig resår. Tror dock inte jag har någon röd mapp men om jag låtsas att jag avsiktligt valt att ha olika färg på skosnörena så blir det väl coolt..? :-)

4 kommentarer:

 1. Smart!! Såg att de hade ungefär sådana snoddar med spänne längst ut (vet ej vad spännena heter) på XXL. Fanns i flera fina färger. Såldes som skosnören.

  SvaraRadera
 2. https://www.xxl.se/forcia-lukelace-elastiska-skosnoren/p/1108917_4_style?gclid=EAIaIQobChMIovvwxN3y1QIVTYGyCh2tjQU6EAQYASABEgLLH_D_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CNaj5sfd8tUCFQKLGQodY-kHpw

  Elastiska skösnören

  SvaraRadera
 3. Så smart! Och olika färg blir ju hur coolt som helst👌

  SvaraRadera
 4. Nu visade det sig att jag inte hade fler mappar med den typen av resår så jag beställde från xxl. Tack för tipset Borgmästaren!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.