måndag 12 juni 2017

Nostalgipåslag

När jag växte upp hade vi en sommarstuga och det har alltid varit något visst med de saker som fanns där. Jag vet inte om det beror på sakerna själva eller på att de aldrig blev vardagssaker på samma sätt som det vi hade hemma. I alla fall så la jag beslag på en hel del husgeråd från sommarstugan när mina föräldrar skulle sälja den, exempelvis sju stycken koppar. Det är något väldigt vilsamt med mönstret tycker jag.

Jag har använt dem i flera år och njuter varje gång men från att ha haft en del krackeleringar som jag ändå kunde tycka var ok så var det så illa i de flesta att de började kännas sunkiga att dricka ur. Men bara att tänka på att slänga dem gav mig ont i magen så jag skrev på Monthly Makers facebookgrupp och bad om tips för hur jag skulle kunna ge dessa nytt liv. Fast jag skrev också "Eller om någon vill ha dem och ge dem nytt liv på något vis..." och jag insåg sedan att det var vad jag faktiskt hoppades på. Och då åkte de i soporna för jag ville ju inte göra något annat av dem för jag kunde inte komma på något jag hade behov av.
Det kändes som ett stort steg men samtidigt så förbjöd jag DenDär att gå ut med soporna så helt hade jag inte bestämt mig. Och sedan slog det mig att det faktiskt inte behövde vara antingen eller för två av muggarna hade inte en massa krackeleringar. Dem tog jag upp och diskade noga. Visst gör de sig i skåpet?
När jag sedan röjde upp på köksbänken och ville ha något att förvara DenDärs smålökar i så letade jag i skåpen efter skålar men hittade inga. Så två krackelerade koppar fick komma upp från soppåsen.
Och sedan slängde jag soppåsen med tre av sju koppar. Inte så illa av en nostalgiker tycker jag :-)

1 kommentar:

  1. Ha ha! Mycket tankeverksamhet bakom kopparna. Så gulliga de är och bra att du hittade användningsområde för dem. Det är inte alltid helt lätt att slänga, men jag har tränat upp mig riktigt bra på det. Min man däremot är sämre. Jag har träningsläger för honom. T ex behöver vi verkligen sex stycken identiska snöspadar? Gissar att det kommer att bli värre när han blir äldre så jag tycker det är bra att vi tränar redan nu.

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.