fredag 12 maj 2017

Saken är biff

 
Jag tycker om att laga mat baserad på grönsaker och rotfrukter och något hsom inspirerar mycket är de vegetariska recepten hos Min lilla kokvrå Häromveckan ville jag göra favoritrn bönbiffar med koriander men hur jag än letade här hemma i receptpärmen och sökte på hennes blogg så hittade jag inte receptet. Alldeles borta var det! Och dagen efter hittade jag receptet i första plastfickan under rätt flik, visade sig att det inte alls var från hennes blogg utan från en Hemmets veckotidning så jag hade haft ögonen inställda på fel layout. Så kan det gå när man tror att all inspiration kommer från en viss person :-)
Som vanligt har jag inte följt receptet helt utan jag har bytt ut kikärtorna mot blandade bönor med kikärtor i. Och så har jag ökat på mängden koriander, använder mig av Blue Dragons inlagda hackade koriander på burk för den tycker jag smakar mest och bäst. Och så rörde jag i ett ägg till så att biffarna höll ihop bättre.

DenDär äter gärna sina med en blandning av 5-korn, mango och sweet chilisås. Jag har testat lite olika tillbehör men nu senaste gången tror jag att jag prickade rätt med blomkålsris och mangoraja. Så mango verkar vara en hit som del av tillbehören.2 kommentarer:

  1. Vad glad jag blir att mina recept kommer till användning 😊
    och tack för länken.
    De här biffarna ska jag absolut testa. Blomkålsris är ju ett snabbt, enkelt och gott tillbehör och mangoraja är en favorit här hemma, så det låter som att det inte kan bli annat än succé här hemma👍

    SvaraRadera
  2. Nu finns receptet även i Min lilla Kokvrå, dock utan koriander, om du skulle leta efter det vid annat tillfälle ;)

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.