lördag 27 maj 2017

Ett projekt som blev av och två som ligger till sigMed ett litet mjölkmonster här hemma så går det åt en hel del handdukar för allmänt torkande men även som "haklapp" på Litens huvud när hen sover i sjal eller sele och jag passar på att äta. Innan jag började med det så garnerade jag Liten med allt möjligt och jag skojade om att hens första smakportion skulle bli helt slumpmässigt det jag råkade tappa inom slickavstånd.

Diskhanddukar tycker jag bäst om materialmässigt men de är lite för klumpiga så nu satte jag saxen i ett lakan. För att kunna hålla isär handdukarna så skrev jag på dem med textilpennor. Började med två för att se så att tyget är så bra som jag tror, hög uppsugningsförmåga och snabbtorkande. Gjorde på enklast möjliga sätt och lät fållen vara kvar där den satt och zigzagade resten.
Att spy betyder numera bara att nu finns det plats för ytterligare en slurk bröstmjölk.
När symaskinen ändå var framme i flera dagar så passade jag på att göra några tvättlappar. DenDär hade en mjuk men trasig morgonrock som glatt hälsade från 70-talet. Men gudars vad det tyget dammade, det var ju så att en undrade om det var en pressarfot eller Hobbitfot som satt på maskinen...
Vi pottar Liten (håller hen i grodposition och erbjuder att bajsa i badkaret), sköljer av ändan med vatten och torkar torrt med handduk och vad passade sig då bättre än bajsbruna tvättlappar? :-)
Och så här när dagarna där tidräkningen inte följer klockan utan Liten så är jag väldigt nöjd med att faktiskt ha gjort något mer än att mysa, amma, promenera, snabbäta och sova. Älskar för det mesta den rytm Liten och jag har hittat men det är en sådan vila att få göra något annat ibland även om tentaklerna alltid finns där åt Litens håll. Och hjärnan jobbar på andra projekt också, projekt som jag trodde att jag skulle kunna visa upp nu men som ligger till sig.
Över dörren hänger en sänghimmel som jag fått, min tanke är att piffa upp den med lite mer färg så jag har hängt lite olika halvgenomskinliga tyger över dörren. På bilden syns bara det gröna men där finns även lila och orangea. I den där andan av enklast möjligt så är jag just nu inne på att klippa remsor, zigsaga och sy fast dem på befintligt vitt tyg.

Bakom dörren står en bunt udda ramar som väntar på fler kompisar och på innehåll. Tanken är en tavelvägg över soffan och där ramarna innehåller en blandning av foton, tyger och annat som blir ett blickfång både för oss och för Liten. Ett blickfång som kan ändras allteftersom vi känner för det.

Med detta projekt som blev av och de som ligger till sig är jag med i Monthly Makers majtema tyg.

3 kommentarer:

 1. Hobbitfot - ha ha ha :)

  Håller med dig om att det är skönt att få tid att göra något bara för en själv, men det låter samtidigt som att du taggat ner projekt och gör enklast möjliga. Det finns en tid för allt och det kommer att finnas en tid att ägna sig åt projekt igen. Babytiden är ändå en kort del av ens hela liv, om man tänker så. Tycker du gjort det kanonbra som sytt diverse "lappar" med olika användningsområden för Liten. Och så spännande med att potta hen! Det hade jag aldrig orkat!!

  SvaraRadera
 2. Och glömde säga att mina ljuskuber lyser men släpper inte igenom så mycket ljus som jag skulle velat. Men jag tycker ändå att det funkar.

  SvaraRadera
 3. Så himla fint att skapa sånt själv och använda det du har! Så roligt att läsa dina beskrivningar också. :D

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.