måndag 3 oktober 2016

Tomater, tomater, tomater


För någon vecka sedan fick två av mina krukor med tomater flytta in för bladen börjadese ledsna ut i höstrusket och tomaterna höll fast vid sina gröna färg. En kruka står kvar ute för dels står den mer skyddad och dels så har nästan alla tomater mognat där. Plantorna i de två krukor som flyttade in fick sig en rejäl frisering, bort med alla kvistar som inte hade tomater och bort med alla blad som skymde tomaterna från solljuset. "Tack" sa tomaterna och mognade supersnabbt. Varje dag går jag och mumsar, lyxigt värre.

Oftast är tomaterna runda men ibland får jag mig ett gott skratt.
Tomaten ovan tyckte tydligen att den satt lite för trångt men löste det med att delvis växa mellan de två grenarna som, nästan, stoppade den.

Tomaten nedan åt jag inte upp men den gjorde mig glad ändå. Tokroligt ansiktsuttryck och tofsen käckt på svaj.

4 kommentarer:

 1. Det finns väl få tomater som är så goda som de man odlat själv! Jag har en päronformad gul modell som mognar i växthuset just nu.
  Du skrev och undrade om jag finns i Stockholm och det gör jag. Håller tretimmars prova-på-kurser i glasfusing men inte i något annat just nu. Ber om ursäkt för sent svar, men det har varit lite mycket den senaste veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul med olika sorters tomater.

   Får se om jag kan komma på någon glas-fusing prova-på, låter så roligt även om jag inte vet vad jag vill ha för något.

   Radera
 2. Hahahah.. så rolig, den sista tomaten!! Ja, naturdesign är intressant!! Förra året fick jag en finfin hjärtformad tomat! Då blir man ju glad!! Nätterna börjar bli ruggiga nu, så jag ska nog också plocka in min tomatplanta.. det är väl hög tid nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint med hjärtformat. Det är en rolig grej med att odla själv, så många överraskningar formmässigt.

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.