tisdag 20 september 2016

Papperfix med trasig motor


Ett bra tag nu har jag varit totalt okreativ. Inte sådär som att det känns motigt men sprakar igång när jag väl sätter igång utan som om kreativitetens motor är helt kaputt. Jag gör några få saker men i mig känns det mer som fix än som skapande. Det är mycket väntan i mitt liv just nu, och har varit under en lång period, en väntan på beslut som jag inte längre kan påverka. Jag tror det är det som har slagit ut motorn och jag har tänkt att det får vara så just nu. Men när så pappa fyller år så känns det ändå trist för jag vill göra ett härligt grattiskort till honom och jag försöker uppbåda lekfullheten men tårtan jag gjorde känns mest platt och tråkigt. Inte blev det bättre av att mitt limstift hade torkat till en gummiartad stång eller att det enda lim jag hade hemma var superlim vilket färgar igenom pappret. Jag försökte rädda upp det hela med att måla med tusch på, gick sådär.
Ett bra lim till papper behöver verkligen införskaffas. Tips???

Jag försökte liva upp kortet genom att skriva hälsningar på stjärnor och just det blir jag nöjd med. Rotade fram distanspluppar att limma fast dem med och gillar effekten.

Och så rotade jag fram ett passande frimärke som jag har sparat för att det är så fint. Det fick sällskap av två stjärnor.


När jag ändå höll och gjorde stjärnor så gjorde jag fyra till för att göra ett tack-kort till ett par i kvarteret som delar med sig av sina äpplen. De ställer ut en korg vid grinden och första gången vågade jag bara ta några stycke , ville ju att det skulle räcka även  till andra, men sedan träffade jag på ena äppelägaren och han sa åt mig att jag kan tömma korgen för de har i överflöd och fyller gärna på. För att hålla mig lite till temat så klippte jag ut ett äpple och klistrade stjärnorna på det. Men även äpplet känns tråktrist, jag orkar liksom inte med finlir så det fick ha kvar papprets röda färg utan minsta tillstymmelse till färgskiftning.

Så nu hoppas jag att det är tanken som räknas och att budskapet skapar glädje även på kort som saknar det där lekfulla. ocb så hoppas jag på många tips på bra lim till papper.

11 kommentarer:

 1. Visst är det tanken som räknas. Dina kort blev fina med de smp stjärnorna på. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad för stjärnorna och för ditt pepp.

   Radera
 2. Det är klart att ett hemmagjort kort alltid uppskattas, även om du inte tycker att det har det lilla extra. Tycker du gjort det riktigt fint. Papperslim - nja, det finns ett för fotografier som man kan pensla på och som funkar rätt bra. Köps i ramaffärer o lik. Men mitt har tagit slut och jag kan inte dra mig till minnes om det funkar bra på vanliga papper, har för mig det, men dubbelkolla i affären innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag kolla upp! Tack för tips.

   Radera
 3. Åh det låter motigt med kreativiteten just nu. Hoppas på bättre dagar! Alltid fint att få personliga kort till födelsedagen.

  SvaraRadera
 4. Tror mottagarna blev nöjda!! :) Mest överraskad blev nog äppelmannen i alla fall!! Tyvärr har jag inget bra förslag på papperslim och hos mig hinner limstift också torka samman mellan en användargång till en annan... alltid!! Ha det fint i höstvärmen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite önskar jag att jag hade kunnat se äppelodlarnas reaktion.

   Ang lim så fick jag flera tips på Monthly makersidan på fb, ska kolla upp det och kan sedan tipsa vidare till dig.

   Radera
 5. Vad tråkigt att du har det motigt med motorn, Katarina! Jag hoppas det går snabbt över, men vet hur otroligt förlamande väntan kan vara. Jag blir väldigt okreativ av att vänta, även om det är på något helt orelaterat, kan sitta stilla och vänta en hel dag på att hantverkarna ska ringa på dörren, utan att åstadkomma det minsta. Än värre då om en väntar på något viktigt eller ångestladdat.

  Med det sagt tycker jag du är strong som gör fast det inte finns inspiration - ibland hjälper ju det att tvinga sig över spärren, ibland inte, men då har en i alla fall försökt. Tycker det är så fint av dig att lämna ett äppeltackkort och kan tänka mig att det var hemskt uppskattat! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har nu insett att jag mår bäst av att hålla mig till fix och släppa allt som innebör finlir. Återstår att se vad det innebär för Monthly makersdeltagande.

   Radera
 6. Men vad fyndigt att göra äppelkort när det är äpplen de gett bort, jättefint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har ju visionerna kvar i huvudet även om orken inte finns till finliret.

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.