torsdag 9 oktober 2014

Höstkänsla inomhus

Det är något särskilt med fritt växande slingerväxter, häftigt att se var de tänker ta vägen och hur de tänker stanna där. Från början var min tanke att ansa dem och lirka in dem i tornet nedifrån och upp, istället blev det ett enda stort slingerslanger där de under sommaren smet ut genom balkongdörren och försiktigt fick trasslas in när dörren skulle stängas. Att de bestämde sig för att gardinstången var en bra klätterplats var ok, däremot blev det lite besvärligt när de även tog rullgardinen i besittning.

Så idag har här ansats. Och trasslas. Den härliga djungelkänslan är tillfälligt borta men känner jag dessa växter rätt så är den snart tillbaks. Gäller bara för mig att vara snabb med att peta in dem på rätt spår, ingen mer anarki. De självvattnande krukorna, som var väldigt lätta att fixa själv, är guld värda när man som mig är dålig på att pyssla om sina blommor.


 Och jag behöver inte längre gå ut för att få höstkänsla : )

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag vet tyvärr inte vad växten heter. Det är en sådan som folk har fått skott på i så många led så ingen vet vem som hade den från början.

   Radera
 2. Hej! Har en exakt likadann och vet inte heller vad dom heter.. Men min tappar blad och ser väldigt nersliten ut... Hur sköter din? Har du några tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Mina ser nog ut som dina just nu, sedan jag fick barn och glömmer att vattna dem. Jämn fuktighet är vad som fick dem att må så bra tidigare och det fick de för att jag gjorde självvattnande krukor. Nu glömmer jag dock mina blommor i så långa intervaller så de hinner torka ut ändå. Inte brännande sol och inte helskugga har jag också insett. Hoppas du får dina att grönska.

   http://lekfulltmedkatarina.blogspot.se/2015/05/sjalvvattnande-krukor-diy.html

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.