söndag 2 februari 2014

Uppåt väggarna


Jag vill ha en annan förvaring av mitt te än vad jag har idag och tyckte att jag kom på den perfekta lösningen; tavelhyllor med teburkar på. Men tavelhyllorna verkar ha ett innermått på max 6cm medan lagom stora teburkar är 7cm. Så nu går jag och funderar på om hyllor ska hemmasnickras eller om jag ska leta andra burkalternativ. Tidigare bodde jag i ett kollektivhus och det jag saknar allra mest därifrån är snickern. Där fanns spillbitar att plocka av, verktyg och en massa anpassat utrymme både för byggande och målande. Jag har en del själv verktyg men en cirkelsåg har jag ännu inte ställt upp i mitt vardagsrum. Fast man kanske kan använda den som middagsbord när man inte sågar ;-) I en blogg som jag följer, skrot och skräp i mitt hjärta, så har kvinnan en snickarbänk som matbord. Underbart.

Just nu är jag inne på andra typer av burkar. Kravet är att de ska vara ogenomskinliga för då bevaras teet bättre. För några dagar sedan så såg jag på en blogg hur man hade målat glasburkar inifrån, väldigt snyggt! Lacka kunde man göra på samma sätt om burkarna skulle tåla vatten. Bara det att jag inte minns vilken blogg jag läste, följde en länk och sedan en länk till och sedan några till allt eftersom jag fann intressanta bilder och kommentarer. Skulle vilja återfinna inlägget för att läsa mer noggrant och se om detta är lösningen för mig.

Vissa projekt gör jag på en gång men många snurrar jag och snurrar och lägger ibland ned helt och hållet alternativt aldrig får ändan ur. Med teförvaringen har jag redan hunnit byta vägg en gång. På väggen där jag nu tänker att hyllan ska sitta så har det redan hypotetiskt suttit en knivlist, en hylla för vattenkokare mm samt en tavla. Kanske blir det väggsnutten som går till historien som världens, i teorin, mest behängda väggsnutt...

Vad har nu allt detta med vattenfärgsfotot att göra? Jo, när jag var hem hemma förra helgen och gick igenom mina gamla grejer så fick blev jag förtjust i plåtomslaget till vattenfärgerna. En tavla skulle det bli (den som skulle sitta där tehyllorna nu ska sitta). Och det är ju tur att det är söndag och dags för blogguppmaningen I mina händer så jag får ändan ur att ta tag i tavelmakeriet. För den enkla lösningen med att klistra dit en färdig ögla föll på att jag efter flytten har så dålig koll på var jag har mina olika pysselgrejer och vilka grejer jag faktiskt tog med mig. Verktygslådan har jag mer koll på så det fick bli en annan lösning, aldrig fel att få hamra lite.

Först tog jag ut själva färginsatsen. Sen gjorde jag två hål i baksidan med hjälp av hammare och spik. Det här är egentligen hål tre och fyra, tänkte fort och fel och gjorde de första hålen för långt upp vilket skulle ha gjort att öglan syntes. Vid andra försöket tänkt jag även på att slå hål från utsidan för att inte få de vassa kanterna mot tapeten.

Sedan trädde jag i lite ståltråd och virade ihop den.

Stängde lådan ordentligt och så hittade jag en bra plats för min tavla.

2 kommentarer:

  1. Rolig idé att hänga upp den! Innehållet är ju också fint. Jag tycker alltid att en palett är så lockande, som att det innehåller oanade möjligheter. Ett redskap för stordåd helt enkelt. Önskar så att jag kunde använda den till mer än att måla möbler, men tyvärr...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har kvar själva färgerna, de får bo i min pyssellåda. Haha, jag slant på tangenterna så det blev "pysselklåda", mitt undermedvetna vill nog föra fram ett budskap :-) Det roliga med färglådan är att jag minns att jag medvetet dekorerade insidan med färgstänk för den gick ändå aldrig att hålla helt vit. Gillar vattenfärg för att det, med mycket vatten, ger lite suddiga konturer och det är en fördel när man som jag målar hellre än bra. Vad drömmer du om att måla?

      Radera

Lämna gärna ett avtryck.