söndag 26 januari 2014

I mina händer

Med förhoppning att det blir en spark i baken att bejaka pysslandet så hoppar jag nu på söndagsbloggutmaningen "I mina händer".


Idag har det varit en pysslig dag men inte så som jag brukar pyssla. Var hemma och firade mamma, förberedde en tårta igår och la ihop den idag. God blev den med sin kombination av mandelmassa, päron och mintchoklad. Gillar detta med mandelmassbottnar, lika gott som det är enkelt (en äggvita per hundra gram mandelmassa och så brukar jag trycka i lite extra hackad mandel). Lätt att variera är den också, jag har tidigare gjort en botten som jag bredde plommonkompott på och, efter en stund i frysen, smält mörk choklad. Som anthon bergs godis.


God var också brunchen som släkt och vänner träffades och åt. Och god är brorsonen att pussa på. Fast man får akta sig så man inte får en smocka när han skrattandes slingrar sig och fäktas. Vi hade en egen mysstund där vi botaniserade i legolådan. Det började med en bild på en skåpbil som han ville bygga men efter några bitar utbrister ungen tack och lov "tråkigt" och sen var det fritt fram för kreativ konstruktion. En helikopterlastbil blev det, på fotot har dock själva snurran dragit iväg på egen utflykt.

Ni som pärlar, vad gör ni med era pärlplattor? Jag hittade.ett gäng igår när jag gick igenom en kartong som hade blivit ståendes hos mina föräldrar. En rejäl dos nostalgi var det att gräva bland berättelser, pärlplattor, tekninpyssel (eget kretskort bla). Och en stickning som förklarar varför det hantverket aldrig blev min grej (mamma började och jag fick ta över, det syns var...). En drös grejer, bland annat pärlplattorna, åkte i soporna men vad sugen jag blev på att pärla igen. Och nu slog det mig just att jag i stora rensningen inför senaste flytten gav bort allt som hade med pärlande att göra och eftersom jag inte vill införskaffa mer prylar så behöver jag inte fundera på vad jag ska göra med framtida pärlplattor. Smidigt!Nu ska jag läsa på om spindlar för jag fick en novellidé häromdagen som jag vill utforska närmare. Inte klokt vad saker man lär sig när man skriver.

3 kommentarer:

 1. Verkligen variation på det som hänt i dina händer! El, mat, pärlor och garn.... det var inte lite det! Jag har en rulle mandelmassa kvar i frysen sedan jul och har inte riktigt vetat vad man ska göra av den. Tack för tipset med mandelmassebotten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. 15 minuter på 175 grader, mitten av ugnen glömde jag att skriva i texten. Och om du tänker dig att breda smält choklad på fryst tårta så tänker du förhoppningsvis längre än jag gjorde. Choklad stelnar väldigt snabbt på fryst kaka så att tömma skålen i mitten av kakan för att sedan breda ut det fungerar väldigt dåligt, inte alls närmare bestämt ;-)

   Radera
 2. Tack för choklad tipset. Jag hade garanterat gjort som du, men nu kan man ju undvika det.

  Idag blev det något tokigt med länken till bloggutmaningen men nu har jag fixat det och det ligger en länk där den som vill kan lägga upp sitt inlägg, ända fram till måndag kväll.

  Jag tänkte nog först att bloggutmaningen skulle handla om det man gjort på söndagen, precis som du skriver men glömde nog av det längs vägen. Har hela helgen haft långväga släktingar och inte hunnit med så mycket annat. Förberedde därför ett inlägg i förväg och då blev nog fokuset automatiskt ett helt annat än från början tänkt. Hoppas du vill vara med i alla fall.

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.