Det känns helt rätt att i detta land
tillägna ett inlägg helt till lönnsirap. En sirap som jag länge
trodde kallades lönnsirap för att den inte var riktig sirap utan
lönngjord...
Under mina dagar här har jag hunnit lära mig hur den görs och att det finns massor av olika sorters lönnsirap och att lönnsirap kan tillsättas i princip i allt. Jag har hittills ätit lönnsirapsindränkt croisant, lönnsirapsmarinerade bacon samt hällt
lönnsirap på en massa annan mat. Vi har även besökt en affär
som, utöver olika sorters lönnsirap, säljer andra produkter med
lönnsirap i; vinegretter, godis, popcorn, hudvårdsprodukter mm mm. Jag gick
där och drägglade. Och tänkte på Tommy Pettersson : ) Fick smaka
på en massa olika produkter, så många så jag inte kunde välja
vilka jag ville köpa. Att jag gillar amber, den mörkaste varianten,
konstaterade jag dock. Samt att tillverkare och säljare är noga med
att påpeka hur nyttigt lönnsirap är; sockerartern är långsam,
det finns en massa mineraler, inga tillsatser och så får man evigt
liv i evig lycka. Typ... : )
Idag har jag köpt lite lönnsirap att ta med mig hem.
Tänker att de där blomstervattnarna jag har ska mutas med lite
pannkaksbrunch när jag kommer hem så att de kanske kan tänka sig
att vattna ytterligare en vecka senare i maj...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett avtryck.