söndag 19 maj 2019

Ett enkelt och ett ganska enkelt val


Snart är det mors dag. Samma dag är det val till EU. I det sista fallet tvekar jag än. Inte på om jag ska rösta, för det ska jag och det hoppas jag alla gör. Det känns så skrämmande när jag läser siffror om att hälften av alla som får rösta inte tar den chansen att påverka. Själv vill jag bevara demokratin, stärka mänskliga rättigheter och ta tag i miljöarbetet innan jorden kollapsar  Vet ungefär på vilket parti jag kommer rösta men vill även personkryssa, bara jag tar mig den där stunden att läsa på om personerna.

När det gäller mors dag så finns det ingen tvekan. Som ni kanske minns så har jag gått från att lite tycka att det är ett affärsjippo till att tycka att det, liksom fars dag, är viktiga dagar. Anledningen är att jag ett år gav min mamma en morsdagspresent som UNICEF fick dela ut där den behövdes och det kändes så otroligt rätt så det gör jag nu varje år. Likaså till min pappa på fars dag.

Samtidigt är det så otroligt vidrigt så många barn och vuxna far illa, att människor drabbas av våld och miljökatastrofer. Jag håller tummar och tår för att valet ska skicka folk till EU som vill fokusera på att göra skillnad för alla och inte bara för redan priveligerade.

1 kommentar:

  1. För en tid sedan skrev du till mig om utmaningen, minns du fotoutmaningen vi gjorde. Nu kör jag utmaning under sommaren och det hade varit så grymt roligt om du vill vara med på den. Jag har flyttat den från bloggen till instagram, har du instagram? Det kommer komma blogginlägg också men instagram är lite mer bildvänlig. Jag hoppas jag ser dig där.

    mina konton är: frokenfoto_wedding och frokenfoto_studio
    kram kram Malin

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.