onsdag 1 augusti 2018

Nyckelhålsmärkt soprumsfynd

Min Söt, liksom många andra barn, gillar nycklar. För flera månader sedan råkade jag ta trappan ner när det byttes till säkerhetsdörr hos grannen. Snabbt en trappa upp igen för att hämts skruvmejsel, jag fick nämligen gärna ta det nyckelhål som satt på den gamla dörren. Denna skatt har jag sedan ruvat på medan jag försökt få tag i en nyckel.
Söta nyckelringen bidrog min mamma med. 

Med en sådan fixad och en träbit som någon dumpat i soprummet hade vi så gårdagens höjdpunkt fixat: borra! Jag borrade och Söt stod bredvid och gjorde extra ljudeffekter :)
Sedan skruvade vi i en halvtimme, jag med skruv och Söt utan då allt stoppas i munnen. När vi var klara lekte vi en stund och pratade borr och skruv länge.
Jag har alltid varit fascinerad av barns driv i att lära sig saker och att se det på så här nära håll är fantastiskt. Vi har kört med ytterst lite tecken men Söt snappar det och kombinerar det med att göra ljud, visa grejer och visa bilder från böcker. Samt uppfordrande/uppläxande "eeeeÖÖÖ" när hans mamma inte fattar utan gissar fel. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett avtryck.