onsdag 22 november 2017

Nu kör vi!


I måndags vaknade vi till en vackert vit värld. Ungen och jag tog en storögd promenad och hen kände på snön. Igår morses låg snön inte bara kvar utan det virvlade runt stora flingor. DenDär frågade om vi skulle lyssna på julmusik och jag var på, det blev härliga engelskspråkiga julsånger som vi gick här och sjöng med i.
För en och en halv vecka sedan, på fars dag, funderade jag på att återuppta vår tradition med att fira advent i sju veckor (härstammar från när vi bodde på tjugofem kvadrat och använde den sjuarmad ljusstaken som adventsljusstake). Kom sedan på att ljusstaken är någonstans i källarförrådet så det fick vara.
Fast pepparkakor, lussebullar och (helg)skinka har vi redan ätit när vi hälsade på mina föräldrar över alla helgona. Pepparkakor bakar de året runt och vi hade med lussebullar som farsdagspresent. Jag hade även gjort några mindre varianter, så man kumde äta flera, och gjort fyra olika sorters fyllning. Chokladfyllning i saffransbullar var gott! Bullfatet såg häftigt ut men jag glömde totalt bort att fota så ni får se ett foto på fikaprovianten på hemresan.
Och här hemma har vi druckit glögg och ätit skumtomtar, lingon verkar vara årets smak. Glöggen var inget särskillt, skumtomtana lite smaklösa men ändå goda.

Återstår bara att få upp adventsbelysning, det ser jag verkligen fram emot. Fast inte lika mycket att rota fram kartongen i källarförrådet :-)

När börjar ni fira?

2 kommentarer:

  1. Glöggen har vi smakat på, hyacinter har jag inhandlat idag och i helgen trappas firandet upp med kladdmuffins med grädde och skumtomtar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skumtomtar i/till muffinsen? Det ser jag fram emot att läsa om.

      Radera

Lämna gärna ett avtryck.