torsdag 20 juli 2017

Ett uppdrag för udda strumpor


 Ni vet de där udda strumporna som blir liggandes i väntan på att få en kompis igen? Ibland (läs var femte år sisådär) går jag igenom påsen och inser att en stor del av strumporna där inte längre har någon like i strumplådan och alltså inte kommer att komma till nytta igen. Tidigare har jag slängt dem men i höstas kom jag på något nytt.

I takt med att min kropp förändrades under graviditeten så började jag uppleva jag plötsligt alla kuddar som monsterhöga. Även den minsta kudden fick min kropp att tro att den låg uppallad på en stor kuddhög och jag fick ont i nacke och rygg. Lägg till detta att jag som är van magsovare bara kunde ligga på rygg. Att sova utan någon kudde eller med en hopvikt handduk var inte heller så skönt. Efter några veckor insåg jag att det jag behövde var en kudde som stöttade upp endast under nacken och det är här strumporna kommer in i bilden för de har perfekt storlek! Jag sorterade upp dem i fallande storlek och började med att trä den näst minsta över den minsta och sedan fortsatte jag så tills jag hade en storlek som passade min nacke. Som yttersta strumpa tog jag en mjuk ullstrumpa.
När Liten var född så kunde jag börja sova på en liten kudde igen men innan strumpkudden hann gå i soporna så hittade jag ett nytt användningsområde för den, som bröstkudde! När jag ligger på sidan och ammar Liten så pekar gärna bröstvårtan lite för mycket nedåt men med denna strumpkudde under bröstet så går vi till en vinkel som fungerar för oss båda och det utan att jag måste ligga och hålla uppe bröstet.Vardagslyx!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett avtryck.