En annan bra start är att jag har gjort en stor sats av guldmüsli. Jag inspirerades av guldmjölken, växtmjölk med bland annat gurkmeja i, och gjorde mig en müsli. Den kanske ser lite tråkig ut men för att kunna variera mig så har jag mina blandade frön i en bytta för sig (hampa, hela linfrön, chiafrön och sesamfrön). Solrosfröna har jag i kylen så att de håller sig bättre.
Den tredje bra grejen är att jag börjar komma igång med kefirätandet igen. Hade en dipp när det var tråkigt för att jag inte gillade att ha något till den, jag saknade frukten och fröna. Men denna guldmüsli är så smakrik så den och kefiren lyfter varandra. Och då fungerar det med frön och frukt också.
Guldmüsli
1 msk kokosolja/kokosfett (det i burk, inte det processade i silverfolie)
0,5 msk gurkmeja
0,5 msk ingefära i pulverform eller lite mer finhackad färsk
en nypa mald svartpeppar (jag vet inte om det stämmer men det ska hjälpa kroppen att ta upp de andra nyttigheterna)
havregryn
Smält kokosfettet på låg temperatur i en stekpanna eller vid gryta. Blanda i kryddorna och rör ut dem ordentligt. Pytsa i havregryn och rör tills det har sugit upp vätskan och blivit torrt.
Låt svalna och häll sedan upp i en glasburk (plast lär ta både lukt och färg av gurkmejan). Blanda i frön när du äter den eller blanda direkt i burken.
Tycker du är så duktig på att göra nyttiga saker att äta. Själv är jag nog mer duktig på att göra onyttiga, tyvärr....
SvaraRaderaja, jag har fått tillbaka mitt kedjebroderi och borde visa det. Har fallit i glömska men får skärpa till mig och visa upp det...
Ha en god fortsättning!
Jag är duktig på det onyttiga också och på att tappa de bra vanorna. Men också på att hitta tillbaks, igen och igen ;-)
RaderaÅh vilken vacker skål du skapat, älskar också färgen <3
SvaraRaderaOch muslin såg onekligen spännande ut, kanske något att prova på =)
SV: Skoj att du gillade mitt inlägg...intressena kommer snart...lovar ;)
Kul att du också föll för färgen. Ser fram emot utvärdering om du testar müslin.
RaderaHm tror du att det funkar lika bra med kokosolja, har inget fett hemma... =)
RaderaSamma sak, olika benämning. Förvirrade mig också i början.
Radera