Nu inte bara blommar tomatplantorna utan de är fulla av små eller halvstora tomater. Än dröjer det ett tag innan de är röda och ätklara men det vattnas redan i munnen på mig varje gång jag ser dem.
Gräslöken frodas och i år kommer jag ihåg att klippa ned den och frysa in det jag inte äter upp på en gång. Rabarbern växer i maklig takt och även där skördar jag och fryser in. Rabarberpaj i höstrusk lockar mer än rabarberpaj en solig dag.
Det enda som inte frodas är mina örtkryddor, de verkar vara väldigt känsliga för torka. Får nog bygga en självvattnande kruka till dem inför nästa år.
Hur växer det hos er?
Egenodlade tomater verkar mumsigt. Av mina rabarber gör jag saft. Enkelt och gott men rätt sött. Är inte så förtjust i paj. Här växer det så det knakar. Mest tistlar och brännässlor :-)
SvaraRaderaBrännässlor har jag aldrig testat att ta tillvara på.
RaderaHar du testat att kombinera rabarber och ingefära? Jättegott tycker jag.
Vårt hemmabygge till miniväxthus har funkat strålande och vi har mer tomater än nånsin. Får dock se hur många vi får äta själva. Är på tältsemester nu när jag misstänker att de flesta mognar...
SvaraRaderaHoppas ni har det härligt på semestern! Kul att växthusen fungerar bra.
RaderaHär är också tomaterna ännu gröna, paprikafrukterna lyser med frånvaro och chilin snart skördeklar!
SvaraRaderaChili brukar vara tacksamt. Synd på paprikan.
Radera