Kryddorna är rödpeppar, bockhornsklöver, kanel, svartpeppar, nejlikor, kardemumma, koriander, kyndel, ingefära, rödlök, svartkummin, basilikaört, ruta, biskopsogräs, vitlök, kålfrö, temsös och ades. |
När det gäller mat gillar jag också ett trick som en barndomsvän har lärt mig. En gång hörde jag någon skoja om att man kan dela in mänskligheten i två kategorier utifrån hur de handskas med mat i tub. Jag tillhör helt klart gruppen som klämmer lite hipp som happ, har försökt att starta vid botten och metodiskt klämma mig uppåt men vad störig jag blir då. Ändå vill jag ju få ut allt, avskyr att slänga mat. Men så presenterade vännen "Lösningen" *tänk er hallelujakörer här*
1) Tag med tuben och leta upp en tålig kant.
2) Med start vid botten, pressa tuben mot kanten. Se till att korken är ordentligt på plats, blir så kladdigt annars...
3) Ta av korken och kläm ut i princip all mat.
Så smidigt så tom en hipp-som-happ-klämmare fixar det utan gnäll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett avtryck.