I söndags fyllde jag år så i lördags
satte den årliga födelsedagsstädningen igång. Jag vet inte om det
är åldern eller bara tur som gjorde att jag i år faktiskt hade
hunnit både dammsuga det sista och duscha när lunchsällskapet kom.
Förra året fick brorsan med familj stanna i hallen medan jag
dammsög lägenheten och sedan känna sig som hemma medan jag
duschade av mig. I år behövde de bara vänta lite på maten.
Lördag kväll spenderades framför
filmen ”Robotar” som jag hade fått lånat av snälla grannar.
Till detta avnjöts en annan grannes goda bröd. När jag bara skulle
kolla en grej till på datorn innan jag gick och la mig, tog ungefär
en timme, så hann klockan passera midnatt och pigga kollegor peta in
de första grattishälsningarna på fb. Lite egokick är det allt med
söta grattishälsningar i mängd sådär även om jag vet att fb påminner.
Födelsedagen inleddes med en lyxig frukost och jag kände mig som värsta yrkesbloggerskan när jag glatt fotade den. Fast jag har ju ingen såndär fräck mobil så det räknas nog inte...Och så ska kanske maten fotas innan man har provsmakat men det såg så gott ut...
Varm chilichoklad i min "fjärilsmugg" som jag kallade den när jag var lite, och god smoothie kom först. Sedan kom pannkakor.
Mätt och glad och bara lite tidsoptimist så gjorde jag färdigt kakorna. Tre saker lärde jag
mig;
1) Smält choklad som man brer på en
fryst kaka fryser snabbt och då är det dumt att ha dumpat allt i
mitten med tanken att breda ut det sen.
2) När man gör kakmonster så gör
man klart dem direkt och inte låter bollarna ligga och bli hårda i
kylen innan man ska montera det hela. Om inte ögonen poppade ut så
gick käken ur led. Det är ett hårt liv att vara kakmonster hos
Katarina.
3) Cookies som inte blev hyfsat hårda
är svåra att stoppa in i kakmonstermunnar. Tur att det finns köpekakor...
Efter maten hade vi ett litet
träningspass ute i solen för jo, det är träning att krypa genom
lekparkstunnlar och klättra under alldeles för låga pinnar.
Särskilt när man samtidigt ska hugga tag i en liten som helt utan
självbevarelsedrift vill hoppa ned i ett hål även om det är några
meter över marken. Efter träningspasset satt det fint med fika
tillsammans med ytterliga några trevliga typer. Brödet från Tommys
recept blev populärt som vanligt så här kommer receptet:
Ger 2 limpor
1 liter fil
3,75 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1, 25 dl grahamsmjöl
2,25 dl rågkross
1 dl vetekli
1,5 msk bikarbonat
1,5 msk brödkryddor
2 dl sirap
smör och något att bröa formen med
Blanda allt i en bunke. Smöra och bröa, gärna med sesamfrön eller annat
gott, två limpformar och häll i smeten. Grädda ca 1,5 timmar i 170ºC.
Lägg över en bit folie om brödet börjar bli för mörkt. Njut!
En nöjd Katarina somnade gott på
kvällen. Dagen därpå kom Tommy på att han hade glömt ge mig min
present, utöver frukosten då. Jag har lånat en jättebra
skrivarbok av honom ”Att skriva romaren och noveller” av Las Åke
Augustsson men nu lånar jag den inte längre för nu är den min!
Även idag fick jag en present, hämtade
ut ett paket från vännen i Sydafrika, och har sedan lyssnat på
Zahara. Lyssna och njut!
Och idag har jag också fått respons
av den andra kursaren och jobbat rejält med min text. Jag har ändrat från mycket återberättande till mer dialog och nyss ritade jag upp upp lägenheten de bor i samt började skissa på hur huvudpersonerna ser ut vilket förhoppningsvis gör det lättare att få in person- och miljöbeskrivningar. Väntar nu
endast på respons från kursansvarig för vi kom överens om att det
är hon som hädanefter kommenterar mina texter fast jag blir kvar i
samma grupp som tidigare. Det känns som en ok lösning även om det
fortfarande är kännbart att förlora röster från två kursare när
dessa hoppade av. Får väl kompensera genom att lämna ut min text
till andra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett avtryck.