lördag 22 oktober 2016

Bä bä färgglada lamm

Leksaker var månadens tema hos Monthly Maker och jag klurade på en massa saker och kollade efter begagnade leksaker i hopp om inspiration men landade, som så ofta, i att det jag kunde göra inte var något jag behövde eller ens ville ha. Så igen kände jag att detta blir nog temat som jag avstår.

Men så var jag hemma hos mina föräldrar och passade på att gå igenom ytterligare lite saker som tillhörde mig. Det är många år sedan jag flyttade hemifrån men ändå dyker det fortfarande upp utrymmen där det ligger något som är mitt. Den här gången bar det bland annat en liten låda med mestadels plastleksaker. Det var sådana där brickor fulla med hål och svampliknande plastpluppar att sätta i för att skapa sitt eget motiv. Det var tre snoddar att sätta över barnvagn och dockvagn, sådana där med figurer. Och lite annat smått och gott. Just gamla plastsaker tycker jag är så svårt, ohälsosamma mjukgörare gör att jag inte vill lämna vidare eller lämna in på loppis så dessa saker fick hamna i soporna. De svampformade plastplupparna var i hårdplast så jag satt och plockade med dem och funderade på villa färgglada svampskogar jag skulle kunna bygga men så var det ju det där igen med att inte vilja ha det skapade alstret... Men de fyra lammen från snodden till babyvagnen bara ville jag spara. Logiskt tänkte jag att det räckte med ett men så slog det där knäppa besjälandet av saker till, inte kunde jag skilja på dem..?

Så fyra små lamm fick följa med mig hem men vad gör man med fyra små hormonstörande typer? Eftersom de har suttit på snöre så har de hål i baken, vilket inte stör mig så mycket, och i bröstet, vilket stör mig mer då jag associerar det till att de har blivit skjutna. Och även om jag äter kött ibland och även om jag kan gilla morbida saker så kändes det här för sorgligt. Stackars små lamm liksom...
Men med en liten klocka från prylförrådet så ser det mer ut som om de är på bete utanför någon gård och deras pinglande får glada barn att komma springande för att klappa och mata med repat gräs.
Och såklart har så här söta små lamm stora hjärtan.


Ännu ett bidrag som är mer fixande än skapande men det är just det som just nu ger mig glädje. Skön upptäckt där jag satt och krusade band till födelsedagsöverraskning.

9 kommentarer:

 1. Fint att göra om hålet fram till något fint istället!

  SvaraRadera
 2. Fint att du lät dem fortsätta vara tillsammans <3 Tycker lammen var väldigt söta och fick genast massa idéer om hur du skulle kunna gjuta av formen på dem så att du kan göra nya varianter i ett mer hållbart och miljövänligt material. Himla kul att du ändå gjorde något trots att du först tänkte avstå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som jag varje månad tänker att jag inte ska vara med men sedan så är jag det ändå. På ett sätt är det en skön känsla har jag insett, att inte alls lägga ett tvång på mig själv. Nästa steg är nog att sluta tänka att jag ska eller inte ska vara med.

   Kul idé med att gjuta av lammen, betonglamm skulle nog bli jättehäftigt! Får komma ihåg det när jag har mer lust till något mer än fix.

   Radera
 3. Så gulliga små lamm! Kan även limmas upp på spraymålade burklock (men håller inte så bra enligt min erfarenhet).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderade på det men visste inte var jag skulle ha burkarna eller var jag skulle ha i :-)

   Radera
 4. Vad härligt att de fick en ny uppgift! Och visst blir en glad av djur och färger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt klart med! Det känns viktigare och viktigare med färger för mig.

   Radera
 5. Åh vad fint att de fick nytt liv och fick fortsätta tillsammans.

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.