måndag 3 februari 2020

Tårtfilosoferande

Vi pratar mycket tårtor Söt och jag. Hans ettårstårta stod jag för men redan året därpå hade han bestämda idéer om hur hans tårta skulle se ut och gjorde själv det mesta av bakandet och dekorerandet. 

Nu är det ju nytt år och dags för födelsedagsfirande igen. Först ut var att gratta min mamma. I somras köpte vi hemglass apelsinsandwishar och jag sa då till Söt att de här får vi bjuda mormor på för hon älskar kombinationen av apelsin och choklad. Så hennes tårta har apelsinbotten och fyllningen är chokladglass. Det skulle vara en triangeltårta för trianglar är fina. Dekorationen kom sig av att vi i december hade bakat och dekorerat pepparkakor men sedan slängt dem då magsjuka bröt ut samma kväll. Nu ville han att mormor skulle få en tårta som var dekorerad som en pepparkaka.
 

Vi planerar även min och hans födelsedagstårta och det är så härligt hur vi tar med det i olika material. Vi leker att vi bakar, vi målar våra tårtor och vi bygger prototyper i lego. Och jag inser igen och igen att det är i det lekfulla som jag mår som bäst.

1 kommentar:

  1. Så härligt det låter och ni verkar ju ha jättekul. Jag tycker fortfarande att det är viktigt att få bestämma födelsedagstårta.
    Ha det fint
    /Anette

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.