tisdag 28 november 2017

Freudianska knoppar

I vårt vardagsrum finns en väggsnutt som är som gjord för bokhyllor så vi gjorde som de tidigare invånarna och placerade två bokhyllor där. På den ena bokhyllan valde vi att ha dörrar för att dölja mindre rogivande förvaring och slippa damma lika ofta. Den övre dörren slog dock i glasrutan på balkongdörren så jag skruvade bort knoppen och testade lite olika varianter av öglor smyckade med befintliga pärlor. Föll för detta som är ett loppat armband som jag hade som julgranspynt för något år sedan.
Nu bor jag ju inte längre granne med den underbara och stora Erikshjälpen så detta att ta sig till en loppis för pärlletande blev ett för stort projekt mitt i allt kartonguppackande. Och sen så kom ju Liten och då kan man lugnt säga att jag inte längre tänkte på inredning. :-)

När jag började tänka igen så insåg jag att små pärlor var en synnerligen dålig idé när det finns ett barn som vill känna och smaka på allt. Och med tanke på att ett av Söts (ja, nu byter hen namn igen här på bloggen) intressen är att öppna allt som går att öppnas och plocka ut allt som går att plocka ut så kändes någon form av låsanordning smart.

I ett helt annat projekt här hemma så sågade vi av topparna på kvastskaft (så kan det gå när man vill ha rundstång men inte ids ta sig till byggvaruhuset) och mitt i Söts och min lek med dessa så insåg jag att de vore perfekt att använda till bokhyllorna. Efter leken sandpapprade jag lite.
Och pillade resår genom hålen.
 Och vips så hade jag skapat små snoppar...
Inte riktigt hur jag hade föreställt mig det kan en ju lugnt säga. I brist på andra idéer så tänker jag att det funkar och att om en inte tittar för noga så tänker en (förhoppningsvis) inte på dem.
Desto mer nöjd blev jag med dekortejpen som jag satte på två av de öppna hyllplanen. Det är samma rulle som jag använde för att dölja en skarv på kylen i förra lyan. Nu hittade flodhästarna hem även här.
De nedersta hyllorna är för de saker som det är ok att Söt pillat med själv. Jag har några småbackar framme med hens leksaker och resten stoppar jag i den här större backen. På så vis kan jag byta lite grejer när jag märker att det är saker framme som inte längre intresserar henom. Ibland kryper hen dit och plockar med sakerna, hittar något hen vill ha och tar med det därifrån. Fascinerat står jag och tittar på, en sån koll redan.

Hen når även hyllan över och där har jag lagt ett pussel och böcker med kartongsidor. Själva hyllplanet ska jag fästa med vinkeljärn så att hen inte ska tippa det på sig och bokhyllan ska vi fästa i väggen.

Att jag fick ändan ur och fixade k(s)nopparna är tack vare att Monthly Maker har tema böcker denna månad. Jag hade en drös andra idéer men landade i att använda temat som dragkraft i något jag behövde få gjort. På ett sätt har jag all tid i världen, på ett annat så fylls dagarna till bredden av Söt och allt annat tar en halv evighet att fixa. Ingen klagan dock, bara ett konstaterande varje månad när jag börjar klura på temat direkt den femte och så går det en dag eller två och sen är det plötsligt slutet av månaden och sista dagen för inlämning.

EDIT: Och idag, 2017-12-03, så fick den där Söt upp dörren ändå. Envis liten unge det där :-)

1 kommentar:

Lämna gärna ett avtryck.