söndag 8 november 2015

Glad minus tredje advent!

Jag ska inte sticka under stol med att det finns saker jag saknar, saker som inte fick följa med hit till de 25 kvadrat som jag delar med DenDär. Mitt höj- och sänkbara skrivbord exempelvis, det drömmer jag ibland våta drömmar om.Men mest är det skönt att ha rensat bort en massa saker och detta rensande visade sig också ha oväntade positiva följder. En är att vi sedan hopflytten firar advent i hela sju veckor och ni kan ju tänka er vad det innebär. Tre veckor extra pyssel, bak och adventsmys. DenDär hade nämligen en platskrävande sjuarmad ljusstake som han så gärna ville ha kvar och att då låta en adventsljusstake ta plats i förrådet elva månader om året kändes onödigt.

Så idag körde vi igång vårt adventsmys. Förra året turades vi om att hitta på vad som skulle ätas, vi tänker att vi vill göra så i år också men den här första adventssöndagen blev det saffransbröd som vi hade bakat tidigare i veckan och nyggräddade pepparkakor från en rulle pepparkaksdeg som jag låter ligga i kylen. Det är så smidigt, och gott, att skära av det antal kakor man vill ha och sedan äta dem nygräddade.

Glad minus tredje advent på er.


1 kommentar:

  1. Pepparkakor, lussebullar, mys och tända ljus kan man aldrig få för mycket av, så det kan man lika gärna sätta igång med i god tid (eller göra året om, om man inte är så strikt traditionell). Gött!

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.