lördag 25 april 2015

Tändstickor?!? (Monthly Makers)

Apriltemat för Monthly Makers är tändstickor. När jag först läste det kände jag mig helt blank, fanns inget tändstickspyssel som jag vill göra eller ha. I det evighetslånga Upp-packandet av pryttlar som jag vill ha kvar men inte vet var jag ska ha (TM) så hittade jag en drös  tändsticksaskar. Jag har en förmåga att köpa askar i flerpack, bra att ha liksom, och sen lägga de jag inte använder på ett sådantdär Bra ställe (TM). Och när jag behöver en ny ask så måste jag köpa nya för Bra ställen funkar ju ungefär som svarta hål... Men nu i flytten kröp de alltså fram från alla möjliga tillhåll och på nya stället haffade jag dem innan de hann uppsöka något nytt svart hål. Mest har jag solsticksaskar men även två som andra har dekorerat till mig.


Den lilla asken fick jag för så länge sedan att man fortfarande fotade med film och fick en massa foton över som inte platsade i albumet. En kompis gjorde flera askar till mig och den med vitsippefälten i vitsippeskogen har följt mig i många år nu, påfylld med nya tändstickor. Fotot är från den tiden när jag bodde i Göteborg och kände till mitt närområde väl. Sådär så jag visste var de första tussilagona, blåsipporna och vitsipporna dök upp och var jag bäst badade morgon, middag, kväll och natt. Sånt måste jag se till att lära mig här i Stockholm också.

Den andra asken har min mamma dekorerat, den har extralånga tändstickor och jag tror att jag fick den för att slippa bränna fingrarna när jag hade många ljuslyktor. Eller så fick jag den för att lättare kunna tända spritkök och eldar på utflykter. Åh, vilka vårkänslor jag får när jag tänker på skogsutflykter.

Medan jag flyttade över tändstickor, för att slippa ha flera halvfulla askar, så kom jag på vad jag skulle göra av aprils tema. Någonstans har jag sett små tändsticksaskar omgjorda till resväskor, tror att det då var en semesterpeng i väskan. Eftersom DenDär fyllde år igår och han skulle få ett presentkort så kom jag på att en resväska skulle vara roligt att ställa fram med frukosttårtan (eller som jag döpte den till "Marsinpanknyte med tårtfyllning", mer om det en annan dag men bild finns i gårdagens inlägg). Jo, DenDär gillar tårta och annat sött till frukost. Själv la jag en jordgubbe i min fil. Och åt några med grädde.

Första gången mätte jag jättenoga. Och limmade med superlim men det gick igenom så det var bara att riva bort.


Sen tog det några dagar innan jag hade hittat mitt papperslim i flyttkartongen. Med det limmet gick det bättre. Lite trött var jag när jag pysslade ihop det så jag halvmätte och halvhöftade när jag skulle klä den inre asken.


Det är sällan bra att höfta...


Lappa går ju tack och lov bra och med lite presentsnöre som hörnmarkeringar och handtag så blev jag nöjd. Presentsnöret vid hörnen gick bra att fästa med lim men handtaget ville snäppa loss så där fick jag komplettera med tejp.


När jag ändå höll på så piffade jag till en tändsticksask till...


Va, ser ni inte vad det är? :-) Det är ju en...


Såklart... :-) Mystery Box är en utmaning som jag håller på att dra igång. Den går ut på att man plockar ihop en låda skaparvänliga saker som man skickar till en annan person medans man själv får en liknande låda hem. Häng på vet jag!

Och nått helt annat som jag inte kan låta bli att sprida... Kolla själv så förstår ni varför. Linnéas härliga tuffa och känslosamma porträtt av superhjältar. Kan med fördel sättas upp på väggen om man inte har något som vill använda dem som målarboken. 
4 kommentarer:

 1. Vilken söt liten väska!
  Nu vet jag inte i vilken ände an Stockholmo du bor i, men jag kan rekommendera Liljeholmen och Vinterviken om det är i närheten för bad och utflykt. På Liljeholmen finns pyttesjön Trekanten. Såpass liten att det blir varmt fort. Vinterviken är jättefint med kolonilotter, ett café, Skulpturens hus och Mälaren att bada i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just de områdena är våra favoriter såhär långt i utforskningen av sthlm. Kul att du också gillar dem.

   Radera
 2. Vilket äventyr! Vad kul att läsa alla andra tankar och historier som uppkom kring temat :) Kul idé att dekorera askarna med bilder som inte får rum i albumet - jag har några såna kvar från den tiden! Och de små resväskorna i miniatyr blir bara så förbannat söta! Ska komma ihåg den idén när jag börjar bygga mitt muminhus på allvar... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt det låter med ett muminhus. Klart de ska ha små resväskor. Blir kul att se resan dit.

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.