fredag 2 januari 2015

Nyårsfirande igen och igen

Småfixar lite här hemma och klurar på efterrätt till nyårsmiddag nr 2. På tisdag får vi nämligen besök av vännen och hennes son, från början var tanken att de skulle vara här på nyårsafton men nu blev det inte så. Inte mig emot för nu får jag fira en gång till.

Och sen ska jag fira nyår igen, det persiska. Var alltid en sån härlig öppen fest när jag bodde i Göteborg och det ska tydligen finnas en sån i Stockholm också. Eldar att hoppa över, härlig musik att sjunga med i och dansa till, god mat att köpa och en massa glada människor. Kan det bli bättre?

Den trettioförsta december 2014 firades med en inkasserad julklapp. Och det var inte campingutflykten som jag fick*burr* utan mörkermiddagen som jag gav bort. Det har i och för sig hållits mörkt här hemma redan sen i måndags då jag fick en rejäl migränattack. Inget roligt avslut på året eller start på det nya men det gjorde att det passade utmärkt med en lugn hemmakväll.
Såhär såg presentkortet ut, en konservburk som hade fått ny etikett.

Klappmottagaren var modig och blundade sig igenom måltiden, detta då det inte gick att enkelt få det helt mörkt. Såhär såg menyn ut:
Chévre, nätmelon, nån skinka jag redan glömt namnet på och pinjenötter. En favorit i repris.
Färgsättningen lämpade sig väl för mörkermiddag! Pulled pork, sötpotatispuré och ugnsbakade tomater.
Lite elak får man vara, efterrätten var en gräddkladdig minitårta. En kopp te till fick det bli. 

Sen så somnade vi långt innan tolvslaget. Det nya året skålade vi in när vi vaknade på morgonen. Året verkade inte ta illa upp över att ha fått vänta lite, eller så har det inte riktigt koll på i vilken tidszon vi befann oss : )


4 kommentarer:

  1. Oj, hoppas att migränen är bättre nu. Och kul att mörkermiddagen blev bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idag mår jag äntligen bra igen! En massa raketer drog ut på tillfrisknandet. Tur i oturen att besöket kommer först nu och inte var här över nyår.

      Radera
  2. Hej hej!

    Usch och fy för migrän. Hoppas du mår bättre.
    Så roligt att du vill vara med i fotoutmaningen! Självklart får man hoppas in och ur när man vill. På fredag kör vi tema "Öppna" och länka till min sida på din blogg och skriv sedan en kommentar eller länka en bild så är du med!
    Hoppas vi hörs på fredag och ha det gott så länge.

    kram kram Malin

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.